Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Meram Burger in Zuidoost.

Meram BurgerBEELD CARLY WOLLAERT

“Als alles op rolletjes loopt, gaan we nog een echte opening organiseren. Met ballonnen en zo,” zegt Yasar Ylmaz, bedrijfsleider van Meram Burger in winkelcentrum Ganzenpoort.

De nieuwe vestiging in Zuidoost is de tweede Meram Burger in de stad. Opvallend is de toonbank, in­gebouwd in een foodtruck, alsof je je burger haalt bij een busje.

“Alles wat je ziet in het interieur is gemaakt in Turkije. Deze vloertegels zijn in Nederland niet te verkrijgen,” zegt Ylmaz. Ook de bus werd gebouwd in Turkije.

Niet voorgebakken
Op het menu staan burgers van €2,90 (student burger), €6,40 (tasty burger met kaas champignons en pastirma, traditioneel Turks vlees met kruiden) en een van €8,40, de duurste (angus burger). Alle burgers zijn ook als menu te bestellen, met frietjes en een drank voor rond de €10. Naast burgers staan er ook kip- en falafelgerechten op de kaart. Alles is halal.

De burgers zijn niet voorgebakken, ze worden vers bereid in de keuken bij Meram. “Het duurt dus iets langer dan McDonald’s.”

De bestrating voor de deur wordt nog vernieuwd, twee klanten in de rij beamen dat Meram Burger een toevoeging is in het winkelcentrum. “Ten opzichte van de snackbars hier bieden wij net even iets extra’s,” zegt Yilmaz.

https://www.parool.nl/nieuws/restaurant-meram-burger~be92c9d0/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Menu